מחיר הביטקוין פתח את שנת 2019 ברמתו הנמוכה ביותר שידע בשנה זו 3700$, אך בחודשים הראשונים של השנה זינק עד למחיר של 14,000$. בהמשך תיקן הביטקוין את מחירו וכעת נסחר ברמה של 7,000$.
צדקתם? התחזיות לשנת 2019 התממשו?
בואו להיזכר מהם הרגעים המשמעותיים ביותר שקרו השנה בביטקוין:
ינואר
– ענקית הכרייה bitmain מפטרת מחצית מעובדיה – בעקבות צניחת שווי שוק הקריפטו והקשיים בגיוס מימון בפטרת ענקית הכרייה ביטמיין מחצית מעובדיה. כחלק מהפיטורים מפוטרים על העובדים האחראים על מטבע הביקאש.
– בורסת קריפטו ניו זילנדית cryptopia נפרצה – הבורסה נפרצה בפעם הראשונה ב-15 לינואר, ובפעם השנייה שבועיים לאחר מכן. בהמשך השנה נסגרה הבורסה.
– השקתה של קרן מחקה את מחיר הביטקוין, ETF, נדחתה – הסיבה לדחייה לא ברורה עד היום, תחילה הערכה הייתה שהדחייה קשורה להשבתה של הממשל האמריקאי.
– ביטקוין חוגג יום הולדת 10 – בתאריך ה-3 בינואר חגג מטבע הביטקוין עשר שנים לכריית הבלוק הראשון. בתל אביב ערכה מסיבת ענק בניצחו של איגוד הביטקוין הישראלי
פברואר
– זירת מסחר קנדית, QuadrigaCX, הודיעה על פשיטת רגל – הבורסה שהייתה בחובות של 200 מיליון דולר ללקוחותיה טענה כי הגישה לארנקים הקרים אבדה.
– הבורסה המוכרת מארצות הברית, קראקן, דיווחה כי גייסה 100 מיליון דולר – בנוסף לגיוס, דיווחה הבורסה על רכישת חברת Crypto Facilities מבריטניה המתמחה בנגזרים.
– הבנק האמריקאי ג’יי פי מורגן מאשר רשמית כי הוא מפתח מטבע דיגיטלי – שנה לאחר שהבנק אסר על פעילות קריפטו תחת חשבונותיו, הצהיר הבנק כי הוא מפתח מטבע דיגיטלי צמוד לדולר.
אתר הקריפטו הישראלי Coinmama נפרץ: פרטי 450 אלף משתמשים נגנבו – כתובות מייל וסיסמאות נגנבו ממשתמשים שנרשמו לאתר לפני אוגוסט 2017.
– עסקת ביטקוין ראשונה בין מדינות – העסקה בסכום קטן, נערכה בין המדינות ארגנטינה ופרגוואי, כאשר ארגנטינה ייצאה חומרי הדברה לאורוגוואי.
לתוצאות הסקר משנה שעברה לחץ כאן.
מרץ
– המוח מאחורי מטבע הפונזי OneCoin נעצר – Konstantin Ignatov, נעצר בשדה התעופה הבינלאומי של לוס אנג’לס בחשד שמעל ב3.5 מיליארד דולר של משתמשים.
– יצרנית ASIC סינית, Canaan Creative, גייסה כמה מאות מיליוני דולרים – ההנחה היא כי רוב ההשקעה הולכת לשם ייצור ASIC חדשים.
– חברת Digitec-Galaxus, הנחשבת לאמזון של שוויץ, החלה לקבל ביטקוין – החברה מתכננת להרחיב את היוזמה גם ללקוחותיה הגרמניים.
אפריל
– בורסת Bithumb ספגה פריצה גדולה – מהבורסה הקוריאנית נגנבו בסביבות 12.5 מיליון דולר ב-eos וששת אלפים דולר ב-xrp, המטבעות נלקחו מארנקים חמים.
– סמסונג הדרום קוריאנית דיווחה כי השקיעה 2.9 מיליון דולר ביצרנית ארנק החומרה הצרפתית, לדג’ר. – הערכת השווי הכוללת של לדג’ר ל -290 מיליון דולר.
– קויינבייס משיקה כרטיס דביט לאזרחי בריטניה
מאי
– בורסת Binance נפרצה ונגנבו ממנה כ-7,000 Bitcoins – קרן הביטוח של בינאנס, הידועה בשם SAFU, כיסתה את ההפסדים ויתרות הלקוחות לא הושפעו.
– פסק דין תקדימי הקובע כי הביטקוין אינו מטבע – במסגרת הליך משפטי מכר צד ביטקוין ברווח של 8.3 מיליון שקל וניסה לטעון כי מדובר בהפרשי שער שאינם חייבים במס – אולם נדחה
– איטורו וביטס אוף גולד הישראליות מרחיבות את פעילות הקריפטו לאירופה
יוני
– יאהו יפן מחזיקה נתח של 40% בבורסת Taotao החדשה
– שער הביטקוין פורץ לראשונה השנה את רף 10,000$ – בהמשך השנה יגיע הביטקוין למחיר של 14,000$ ויחתך בכמעט 50% לאחר מכן.
– פייסבוק, ענקית המדיה החברתית חשפה במה שהיה צפוי, את המטבע הדיגיטלי שלה – בהמשך השנה ספגה פייסבוק ביקורות קשות מהסנאט, מה שגרם לדחיית הנפקת המטבע.
– בעקבות הערעור לעליון: ביטס אוף גולד תוכל להמשיך לנהל חשבון בבנק לאומי – החברה זוכה במשפט שנערך שנים, ורשאית להפעיל את חשבון הבנק שלה למטרות מסחריות.
יולי
– הבנק האמריקני הגדול, Wells Fargo, חסם את האפשרות לרכוש ביטקוין ללקוחותיו. – זאת החרפה ביחס לחסימת קניית ביטקוין באמצעות אשראי מהשנה שעברה.
– חברת LedgerX קיבלה אישור להצעת חוזים עתידיים על הביטקוין – ברישיון שניתן, DCM, המשקיע מקבל ביטקוין כאשר החוזה פג. עד כה לא נפתחו חוזים אלו.
– בקקט פתחה את פלטפורמת החוזים העתידים בביטקוין לבדיקת משתמשים.
– רובין הוד, פלטפורמת מסחר במניות ונכסים דיגיטליים, הודיעה על השקעה של 323 מיליון דולר – על פי הודעת החברה ההשקעה הופנתה להרחבת העסק ולהצעת שירותים פיננסיים חדשים.
אוגוסט
– ענקית הקמעונאות וולמארט הגישה בקשה לפטנט למטבע דיגיטלי – הפטנט קשור למטבע ה-stablecoin ודומה לפרויקט של פייסבוק.
– ניו זילנד, פרסמה פסק דין פורץ דרך וקבעה כי משכורות עשויות להיות משולמות כחוק בקריפטו – זוהי המדינה הראשונה המאפשרת זאת.
– קוייןבייס השקיעה 55 מיליון דולר לרכישת שירות שמירת הקריפטו של Xapo – קוויןבייס מאחסנת כעת כ-860,000 מטבעות ביטקוין- או בערך 5% מכלל היצע הביטקוין.
ספטמבר
– רשת המזון המהיר של ברגר קינג בגרמניה החלה לקבל ביטקוין – הרכישות יבוצעו מתוך אפליקציה ייעודית הזמינה כעת בגרסת אנדרואיד ואייפון.
אוקטובר
– PayPal נסוגה מאיגוד הליברה – בעקבות ביקורת קשה מצד הסנאט האמריקני פורשת חברת פייפאל וחברות נוספות מאיגוד הליברה. פייסבוק מצידה ממשיכה לפתח את הפרויקט.
– בינאנס רוכשת בורסת לחוזים עתידיים
נובמבר
– הבנק המרכזי בארגנטינה אסר על רכישת ביטקוין או קריפטו אחר באמצעות כרטיסי אשראי – השיטה החוקית היחידה לרכישה היא באמצעות העברה בנקאית.
– הנייר הלבן של ביטקוין חגג 11 שנים.
– אפליקציית תשלומים, Fold מאפשרת להזמין מקומות לינה ב- AirBNB באמצעות תשלומי ביטקוין – האפליקציה כרגע אינה פועלת בישראל.
– רכישה שנייה בשנה: eToro קונה חברת קריפטו בלגית – החברה שנרכשה היא Delta הבלגית, המסייעת למשקיעים לקבל החלטות מושכלות בנוגע לנכסי הקריפטו שלהם.
דצמבר
– פריצה וגניבת איתריום בשווי של כמעט 50 מיליון דולר נגנבו מבורסת Upbit – כמות של 342,000 מטבעות נגנבו. הפריצה התרחשה במהלך עבודות תחזוקה והיא אחת מגניבות האיתריום הגדולות אי פעם.
– מטבע האיתריום עבר פיצול קשה – הפיצול שכונה “איסטנבול” מכיל שיפורים רבים המתייחסים לאבטחת Ethereum מפני DDoS והתקפות דואר זבל, עלויות צריכת גז וגמישות החוזה החכם.
רוצים להיזכר מה קרה בשנה שעברה?
הציצו בסיכוביט 2018.