אחת המטרות המרכזיות של טכנולוגית ה-DeFi היא לאפשר גישה למכשירים פיננסיים מתקדמים לכל אוכלוסיות העולם, גם לכאלה שחיים תחת מגבלות של אינטרנט ושלטון.
לפני ארבעה חודשים הושק פרויקט Mirror, שמגיע להנגיש את הנכסים הסחירים בשווקי ארה”ב, לכל משקיע שמעוניין לבצע השקעות בנכסים בעולם האמיתי, ללא הצורך לעזוב את האקו-סיסטם של עולם הקריפטו.
מעבר מהיר
קודם כל, מהם נכסים סינטטיים?
נכס סינטטי (Synthetic Assets) או נכס פיננסי מלאכותי, הוא נכס אשר יכול לחקות את התנועה של נכס כלשהו בעולם האמיתי – מניה, מדד, מטבע או סחורה.
שימוש בנכסים סינטטיים עשוי להוות יתרון במקרים שבהם הנכס האמיתי אינו נסחר, לדוגמא, בשעות הבוקר של ישראל, שבהן לא מתקיים מסחר בוול סטריט, ניתן לסחור בנכסים סינטטיים.
נניח שביום מסוים מתרחשות נפילות חזקות בבורסה של סין, ומתעורר חשש מפני נפילות דומות בהמשך היום בארה״ב, משקיעים בנכסים סינטטיים יכולים להקדים ולסחור בהם כבר בבוקר, ולבצע את פעולות קניה ומכירה על הנכסים הסינטטיים לפני שהשוק נפתח בעולם האמיתי.
למה להשקיע בנכסים בעולם האמיתי דרך קריפטו?
ישנן אוכלוסיות רבות בעולם שלא מקבלות גישה להשקעה ישירה בשוק ההון, או שהן לא יכולות לאפשר לעצמן לקנות מניות שלמות במחירים גבוהים, והמון משקיעים ברחבי העולם מגלים עניין רב בנכסים הנסחרים בארה״ב, שוק ששוויו נאמד בלמעלה מ36 מיליארד דולר.
נכסים סינטטיים מבוססי קריפטו מאפשרים למשתמשים חשיפה למגוון רחב של נכסים סחירים ללא הצורך באחזקת הנכס האמיתי.
היתרונות המרכזיים במסחר בנכסים סינטטיים מבוססי קריפטו הם:
. מסחר במשך 24 שעות ביממה, מכל מקום בעולם.
· אין הסתמכות על צד שלישי שיתווך בעסקה, כל העסקאות מבוצעות באמצעות הבלוקצ׳יין וחוזים חכמים.
· המשתמשים יכולים לסחור בחלקי (שברי) מניות, ולא חייבים לקנות מניות שלמות.
· השימוש בחוזים חכמים בבלוקצ׳יין מפחית משמעותית את מחירי המסחר (עלויות משפטיות וטכניות שהחברות המסורתיות נדרשות לשלם).
· על ידי הנגשה כל כך גדולה של נכסים, הרבה מוצרי השקעה יהיו הרבה יותר נגישים וייחשפו לקהל גדול שלא נחשף קודם לשוק הזה, ויכניס עוד כסף לפלטפורמה וכך היא תמשיך לגדול.
. כאשר קונים נכסים סינטטים יש אפשרות לנעול אותם ב-farming וכך לקבל תשואה נוספת מלבד עליית ערך הנכס והדיבידנדים המתקבלים. בגדול, פארמינג זו מעין הלוואה שאתם מעניקים לפלטפורמות DeFi ומקבלים עליה תשואה.
תחשבו על זה כך שאתם מלווים את המניות שלכם ומקבלים על כך תשואה נוספת.
אז איך עובד הפרוטוקול?
פרוטוקול Mirror הינו פרוטוקול חדש מבוסס DeFi ופועל על ידי חוזים חכמים המאפשרים יצירת נכסים מלאכותיים הנקראים Mirrored Assets (mAssets).
כל הפעילות של הפרויקט רץ על הבלוקצ’יין של בינאנס (BSC) ואיתריום (ETH).
mAssets מחקים ומשקפים את מחירם של נכסים בעולם האמיתי, ועוקבים אחריהם בזמן אמת.
המעקב מתבצע באמצעות מערכת אורקל, מערכת שסורקת את הנכסים הנסחרים בעולם האמיתי בממוצע כל 6 שניות.
אורקל, שולחת נתונים מהעולם החיצון לבלוקצ’יין של איתריום בעזרת חוזים חכמים. המערכת יכולה לשלוח נתונים כמו מה מזג האוויר היום או מה מחיר של מניה מסוימת.
בדומה לפרוטוקולים מבוססי DeFi, גם ל Mirror אין ישות מרכזית ששולטת במחירים או בצורה שבה הפרוטוקול מתנהל, באופן זהה לפרוטוקול MakerDAO, לטרה ישנה ״ממשלה״ – משקיעים המחזיקים במטבעות MIR, ואותה ממשלה שולטת על מחירי השימוש בפלטפורמה, על סוג הנכסים שיתווספו או יצאו מהפלטפורה, על גובה הביטחונות המינימלי ועוד.
הנכסים מיוצגים בפלטפורמה על ידי הוספת האות m לפני שמם, לצורך המחשה, הטיקר של מניית טסלה בוול סטריט הינו TSLA, והטיקר של הנכס הסינטטי ב Mirror הינו mTSLA.
את המסחר בנכסים הסינטטיים ניתן לבצע בשתי דרכים:
הדרך הראשונה היא מערכת המסחר של Terra הנקראת Terraswap, מערכת מסחר מבוססת DeFi.
הדרך השניה היא מסחר פרוטוקול Uniswap.
קניית הנכסים הקיימים בפלטפורמה מתבצעת באמצעות מטבעות UST (TerraUSD), מטבעות יציבים המחקים את מחיר הדולר ופותחו על ידי חברת Terra.
איך mAssets נוצרים ונשרפים?
על מנת להנפיק נכס mAsset חדש, ראשית ההצעה להנפקת הנכס עוברת בממשלה של Terra, אותה ממשלה המורכבת ממשקיעים שמחזיקים מטבעות MIR.
אם ההצעה התקבלה ברוב קולות, מתחיל תהליך של הנפקת mAsset חדש.
המנפיק חייב לספק בטחונות של לפחות 150% מערך הנכס במטבעות UST או יותר מ200% אם הוא מעוניין לספק את הבטוחות בצורת mAsset אחר, אותם בטחונות מופקדים לתוך חוזה חכם.
אם התקבלה החלטה בממשלה ״לשרוף״ mAsset מסוים, מסיבות כאלה ואחרות, על המנפיק להחזיר בדיוק את אותה כמות שהנפיק כאשר סיפק את הבטוחות, כך הוא שורף את הנכס מהפלטפורמה, ומקבל את הבטוחות שלו בחזרה.
במידה וערך הנכס הסינטטי עולה מעבר לביטחונות שהופקדו מלכתחילה, נוצר מצב של סילוק חוב.
לדוגמא, משתמש הנפיק mAsset מסוים שמחירו 90$, כבטחונות הוא הפקיד 150$ והוחלט שיחס הביטחונות המינימלי הוא 150%.
אם ערך ה mAsset יעלה ל101$, נוצר מצב שיחס הביטחונות קטן מהמינימום שהוגדר בהתחלה, ומתחיל תהליך של סילוק חוב.
פלטפורמת Mirror מבצעת מכירה פומבית במחיר מוזל ומתמרצת משתמשים למכור את האחזקות שלהם באותו mAsset, כך הפלטפורמה מחזירה לעצמה את הנכס הסינטטי ו״שורפת״ אותו.
התהליך הזה מתבצע עד שיחס הביטחונות חוזר להיות מעל למינימום.
קניית מניות במטבעות קריפטו – עכשיו גם בבינאנס
בחודש אפריל 2021 גם בורסת הקריפטו הגדולה בעולם, בינאנס, הכריזה על פתיחת האפשרות לבצע השקעות במניות דרך מטבעות BUSD – מטבעות יציבים המחקים את מחיר הדולר, שפותחו על ידי בינאנס.
בשונה מ Terra, בינאנס הינה בורסה ריכוזית ואינה מבוססת DeFi, ולכן תהליך האחזקה ורכישת המניות מתבצע בצורה שונה. הביטחונות המופקדים בבינאנס נמצאים בחברת צד שלישי, בשונה מ-Terra שהינה בורסה מבוזרת ומבוססת על חוזים חכמים.
חברת הצד שלישי של בינאנס אחראית על השגחת המניות וסיפוק הביטחונות הדרושים.
נכון לעכשיו, בטרה יש מגוון רחב הרבה יותר של נכסים, הכוללים מדדים והשקעה גם במטבעות קריפטו אחרים, בעוד שבבינאנס התהליך רק החל ונכון לאמצע אפריל מוצעות רק 2 מניות שניתן לרכוש אותן – מניית קוינבייס (COIN) שהונפקה באותו החודש ומניית טסלה (TSLA).
אם עדיין אין לכם חשבון מסחר בבינאנס, תוכלו להירשם דרך הלינק של מאקרוביט ולקבל 5% הנחה בעמלות המסחר.
להרשמה לבורסת בינאנס לחצו כאן.
התקדמות Mirror
אמנם הפרוטוקול רץ ״רק״ ארבעה חודשים, וכבר ישנם כ 2 מיליארד מטבעות UST שסגורים במערכת כביטחונות לנכסים שהפלטפורמה מציעה, אותם 2 מיליארד מהווים ביטחונות של 187% לנכסים המוצעים למסחר בפלטפורמה.
נכון לאמצע אפריל 2020, למערכת יש שווי שוק של יותר מ400 מיליון UST, ונפח מסחר של למעלה מ20 מיליון UST ביום.
התקדמות מטאורית זו יכולה לרמז על כך שיש עניין הולך ומתעצם בהשקעות בנכסים בעולם האמיתי באמצעות קריפטו, ומשקיעים רבים מוצאים בה פתרון מהיר, יעיל ונוח להשקעה בשווקים בארה״ב.
לסיכום
פרוטוקול Mirror פעיל רק במשך 4 חודשים, וכבר ניתן לראות אימוץ נרחב של הפלטפורמה.
המפתחים שחררו אתר אינטרנט נוח מאוד לשימוש, וגם אפליקציה שמאפשרת לבצע את כל הפעולות מהפלאפון הנייד.
עולם ההשקעות בנכסים סינטטיים תופס תאוצה בתקופה האחרונה, ואנחנו רואים גם ענקיות כגון בינאנס שמציעות פתרונות משלהן לרכישת מניות בעולם האמיתי באמצעות קריפטו.
קבלת היכולת להפוך כל נכס בעולם להיות מיוצג באמצעות טוקנים היא יכולת ענקית, במיוחד שניתן לסחור בנכסים 24/7 מכל מקום בעולם. היכולת הזו מקדמת את עולם הכלכלה כמה צעדים ענקיים קדימה.
פרוטוקול Mirror הוא פרוטוקול חדשני, מבטיח, ומקבל אימוץ נרחב תוך זמן קצר מאוד, אתם יכולים לעקוב אחרי החדשות האחרונות בפרוטוקול בקבוצת הטלגרם של Terra, ודרך הטוויטר שלהם.
אשמח לקבל קישורים לאפליקציה והן לאתר הרשת.
נשמע מעניין ובעל פוטנציאל גדול.
מעבר למאמר הזה צ’יטוט קצר בגוגל יתן לך תשובות (: