מעבר מהיר
מהי חציית בלוק הביטקוין?
עסקאות המתרחשות ברשת הביטקוין מאומתות על ידי “כורים”. הכורים משתמשים בכוח חישוב חזק ובמכשירים מיוחדים על מנת לאשר עסקאות על רשת הבלוקצ’יין.
למעשה, תגמול הכורים מתקבל במטבעות ביטקוין חדשים אשר נוצרים בכל בלוק (בערך בכל 10 דקות).
נכון להיום הכורים מתוגמלים ב-12.5 ביטקוין לכל בלוק. לאחר החצייה, התגמול יופחת בחצי והכורים יקבלו 6.25 ביטקוין חדשים לכל בלוק.
למעשה, אם עד אירוע חציית הביטקוין נוצרו בכל יום 1,800 ביטקוין חדשים, החל מחודש מאי 2020, לאחר אירוע חציית הביטקוין, יווצרו 900 מטבעות בכל יום.
חציית בלוק הביטקוין הינו אירוע חשוב משום שהיצע הביטקוין מצטמצם, דבר היכול להוביל לעליית מחירו. יש הטוענים כי מחיר החצייה מתומחר חודשים לפני האירוע עצמו, ויש הסבורים כי לאחר אירוע החצייה מחירו של מטבע הביטקוין יעלה דרמטית.
היסטוריית החצייה וחציות עתידיות
החצייה הבאה עתידה להתרחש בסביבות ה-18 במאי 2020, כאשר אז יכרה בלוק מספר 630,000. כתוצאה מכך, התגמול יירד מ-12.5 ביטקוין לבלוק, ל-6.25 ביטקוין לבלוק.
התאריך המדויק של החצייה אינו ידוע, אך ההערכות מדברות על התאריך הנקוב. עם זאת, ישנו סיכוי לסטייה של מספר ימים בודדים.
מה התרחש בחצייה האחרונה?
החצייה האחרונה התרחשה ב-9 ביולי 2016, אז התגמול ירד מ-25 ביטקוין לבלוק, ל-12.5 ביטקוין לבלוק.
חודש קודם לכן, בתאריך ה-9 ביוני 2016, זינק מחיר הביטקוין מ- 576$ למחיר שנגע ב-650$.
בהמשך השנה מחיר הביטקוין היה תנודתי מאוד, ובסוף שנת 2017 הגיע למחיר של 20,000$.
כיצד מחיר הביטקוין יושפע מהחצייה?
לא ניתן לומר בוודאות מה יהיה מחיר הביטקוין ביום חצייתו או לאחר מכן. מה שכן, ניתן לצטט שמחיר הביטקוין מושפע מהביקוש ומההיצע, וחציית התגמול תפחית את ההיצע.
הביקוש תלוי בהתפתחות הביטקוין בתקופה זו.
ניתן לציין, כי בפברואר 2020, הביטקוין הגיע לאבן דרך משמעותית, כאשר סך העסקאות שהתרחשו על גבי הבלוקצ’יין עמדו על חצי מיליארד מיום הקמתו.
סוגיות מהותיות
1. כורים רבים עשויים לחשב את פעילותם בשנית ולהחליט להפסיק לאמת עסקאות על רשת הבלוקצ’יין, זאת מהסיבה שהפחתת התגמול בחצי תגרע מהנכסותיהם ועלויות התפעול (חשמל בעיקר) עלולת לגרום להפסדים כספיים.
לרשת הביטקוין אין חשש מעזיבת כורים משום שהרשת מתאימה את קושי הכרייה באופן אוטומטי ביחס למספר הכורים, זאת על מנת לשמור על קצב כרייה קבוע.
2. מה יקרה כאשר יכרו את כל 21 מיליון המטבעות? מטבע הביטקוין האחרון עתיד להכרות בשנת 2140, וסביר להניח שעד תקופה זו כמות העסקאות ברשת תהיה גדולה. כך שלמרות שלא יינתן תגמול עבור “זכייה” בבלוק, הכורים יקבלו שכר מתוך עמלת העסקאות.
*כתבנו מאמר שמסביר לעומק מה יקרה כאשר יכרו כל מטבעות הביטקוין.
מדוע הביטקוין נחצה?
אחד היתרונות הבולטים במטבע הביטקוין ביחס למטבעות הפיאט שבשליטת מדינות, הוא קצב אינפלציה קבוע מראש.
בכדי שהאינפלציה תהיה ידועה, נכתב בקוד המקור של הביטקוין כי לא יווצרו יותר מ-21 מיליון מטבעות ושהכמות תפחת בכל 4 שנים.
סטושי נקמוטו, ממציא הביטקוין, שאף שערך הביטקוין לא ישחק, ושאף גוף או שלטון לא יוכל להפיץ עוד מטבעות חדשים מעבר למה שנקבע בתחילה.
קצב אינפלציה ידוע מראש הוא אחד התכונות החזקות והליבתיות במטבע הביטקוין.
זהו. זה קרה. רוב האקשן במחיר קרה 48 שעות לפני. נפילה בשביל עליה. תחזיקו חזק. לפני 4 שנים בחג חציית הבלוק הקודם היינו פי 13 פחות מעכשיו. אז מה זה ירידה של עוד 15-20-25% בשביל עליה של פי 15-20 משם ? 🙂
לביטקוין הייתה פעם משימה, אבל משום מה כולם שכחו אותה. וגם אם לא, מתנהגים כאילו לא היו דברים מעולם. כל השיח סובב סביב אותם הנושאים, כאילו הביטקוין אינו אלא כלי השקעה ספקולטיבי ותו לאו. הביטקוין בישראל מבאס, ויש לי רעיון די טוב מי אשם. https://read.cash/@IsraeliBitcoiner/hbih-m-khilt-hbikvi-hishralit-fa0f5018