תגידו שלום ל Ryder, הארנק הדיגיטלי הלביש הראשון
החזון
“לייצר טכנולוגיה לבישה ופרקטית – טכנולוגיה שנשענת על תכונות של ארנק דיגיטלי ועיצוב של שעון חכם, בעלת ממשק משתמש קל לתפעול וברור מאוד“
קודם כל, מהו ארנק דיגיטלי לביש?
מצמידים רגילים, צמידי כושר ועד לשעונים ותכשיטים ״חכמים״, יש כיום מגוון רחב של מכשירים דיגיטליים לבישים שכוללים בתוכם יכולות תשלום ללא צורך בכרטיס אשראי בפרט או בארנק בכלל.
ההצלחה שלהם מסתכמת בשתי נקודות עיקריות:
- תשלום ללא מגע מתאפשר כיום ביותר ויותר מקומות, מה שמאפשר שיטת תשלום של ״הקש ושלם״.
- התקדמות הטכנולוגיה מאפשרת לתשלומים להיות מהירים יותר, בטוחים יותר ופחות ״מטרידים״, וכך נותנים תחושת קנייה טובה יותר ללקוח.
ואיך כל זה מתקשר לביטקוין?
עד עכשיו הכרנו בעיקר שני סוגים עיקריים של ארנקים, הארנקים ה״חמים״, שנמצאים על גבי המחשב שלנו, אלו יכולים להיות תוכנות שמורידים למחשב המתפקדות כארנק דיגיטלי, או שהיינו מאחסנים את המטבעות שלנו בזירת המסחר שבה היינו מרכזים את כל הפעילות שלנו.
הסוג השני של הארנקים הינו אחסון ״קר״, יש צורות אחסון שמתפקדות ככונן חיצוני כלשהו שניתן לשלוף מהמחשב, או אפילו קודים שמדפיסים על דף, וכך בעצם שומרים את המטבעות הרחק מהאינטרנט, והרחק הרבה יותר מידיים לא רצויות.
אבל, החיסרון הגדול ביותר של אותם ארנקים ״קרים״ הוא גם היתרון שלהם, לפי דיווחים באתר Investopedia, כ20% (!) מסך כל המטבעות הווירטואליים לא קיימים יותר, לא בגלל שהם נאבדו או נגנבו, אלא שפשוט אין גישה לאותם ארנקים, אם זה בגלל שהארנקים נהרסו (כמו כל כונן USB ביתי שיכול פשוט להפסיק לעבוד), ובין אם אנשים שכחו את הסיסמאות שלהם.
אז המשקיעים החלו להתפצל
הסיבות האלו הובילו את משקיעי הביטקוין להתפצל לשתי קבוצות,
האחת, ״המשקיעים האקטיביים״, המשקיעים שצריכים את הנזילות כאן ועכשיו, משקיעים שעוקבים אחרי השוק, וערים לכל תנודתיות, חלקם הגדול של המשקיעים האקטיביים מאחסנים את המטבעות שלהם על גבי אפליקציות אינטרנטיות, למען הנזילות המהירה.
הקבוצה השנייה, ״המשקיעים הפסיביים״, קבוצה זאת עיקרה הוא השקעה לטווח ארוך, הם לא מעוניינים להתעסק יותר מדי במסחר, בגרפים ובנרות, הם רוצים לקנות מטבעות וירטואליים כי הם מאמינים בפוטנציאל ארוך טווח. קבוצה זאת נוטה לאחסן רוב המטבעות באחסונים ״קרים״ ובטוחים.
אבל רגע? אם אני נמצא באמצע? מצד אחד אני מאמין בשוק המטבעות הוירטואליים לטווח ארוך ורוצה לשמור על המטבעות שלי בטוחים, ומצד שני אני גם רוצה לסחור באופן יחסית תדיר, לאיזה קבוצה אני שייך?
פה Ryder נכנס לתמונה, ולא, לא ספציפית המוצר עצמו, אלא הטכנולוגיה והחזון שהמוצר הזה מביא איתו.
ה״ארנק הדיגיטלי הלביש״ הגיע לספק לנו פתרון, מחד, אחסון ״קר״, בטוח, רחוק מהאינטרנט, ומאידך, התחברות למחשב שלנו דרך Bluetooth בלחיצת כפתור, ובן רגע, המטבעות שלנו זמינים לנו ואנחנו יכולים לסחור ולעשות איתם כרצוננו.
ואיך זה עובד?
הרעיון בנוי מ-2 מרכיבים, הראשון, הארנק הדיגיטלי שאנחנו מורידים למחשב, אליו אנחנו מעבירים את כל המטבעות שלנו.
המרכיב השני הוא השעון, מחברים את השעון דרך Bluetooth למחשב, ברגע שהתבצע חיבור – כל הערך הכספי שנמצא בארנק מועבר לשעון, ברגע שמתבצע ניתוק בין השעון והמחשב, מתנתקים גם המטבעות שלנו מרשת האינטרנט.
ברגע שרוצים להשתמש שוב במטבעות, מבצעים חיבור בין השעון למחשב, והשעון ממתין לאישור מפורש מהמשתמש, ברגע שהאישור מתקבל, השעון מתחיל בהעברת המטבעות לארנק הדיגיטלי במחשב כדי שנשתמש בהם.
כאמצעי גיבוי, את כל התהליך ניתן גם לעשות באמצעות חיבור USB במקרה ונגמרה לנו הסוללה או שאנחנו נתקלים עם בעיות קישור.
החיבור מתבצע בצורה קלה ומהירה, בכל מקום ומתאים לכל מערכת הפעלה.
קצת על הפרויקט
פרויקט Ryder החל השנה במרץ, על ידי מפתח בשם Marvin Janssen,
נכון לעתה, המוצר עדיין נמצא בשלבי פיתוח, וכבר הגיע לאבטיפוס שני, הבעיות העיקריות שאיתן מתמודד המוצר הן ממשק המשתמש – שצריך להגיע לרמת נוחיות גבוהה מאוד, מבלי להתפשר על אבטחת המידע, ו״נראות״ המוצר, בסופו של דבר, משקיע שקונה שעון כארנק דיגיטלי, רוצה גם שלשעון הזה תהיה אסתטיקה שניתן להתגאות בה.
לפי הדיווחים האחרונים לגבי ההתקדמות של הפרויקט, Ryder הגיע לתת פתרונות לכמה בעיות מרכזיות שמעסיקות כמעט כל משקיע בשוק הקריפטו:
- פחד בלאחסן בארנק ״קר״ בגלל החשש שהוא ייהרס, ייגנב, או שנשכח את הסיסמא.
- הרצון להחזיק את המטבעות שלנו בצורה הבטוחה ביותר, אנחנו יודעים שרק בשנת 2019 נגנבו למעלה מ4 טריליון דולר! בשוק הקריפטו.
- הרצון להגיע למצב האידיאלי – אחסון בטוח ונגיש בלחיצת כפתור.
ג׳נסן מדווח כי המטרה שמוליכה אותו היא בדיוק אותו רצון של כולנו – לדעת שהמטבעות שלנו במקום בטוח, הרחק מידיהם של האקרים, וברגע שנרצה אותם, נלחץ על כפתור, נתחבר ל – Bluetooth, והמטבעות זמינים לנו מכל מקום בעולם.
לסיכום
אמנם המוצר עדיין לא מוכן במלואו, וכנראה שאנחנו לא נזכה לראות אותו בארץ, אבל הנקודה שצריך לשים לב אליה היא התקדמות הטכנולוגיה, טכנולוגיות אחסון מתקדמות ובטוחות הולכות להגיע לכל מקום, אם זה לפלאפון או לשעון שלנו, בצורת מכשירים כאלה ואחרים, ורמת בטיחות הכספים שלנו, ביחד עם היכולת לבצע תשלומים מהירים, נוחים ובטוחים בבתי עסק שמצטרפים למעגל העסקים שמקבלים תשלום בביטקוין, הולכת להתקדם פלאים בתקופה הקרובה.
פוסט מקור מאתר medium – בלינק הבא