מדען המחשבים האוסטרלי קרייג רייט זכה בתביעה אזרחית שמתנהלת במיאמי .
בית המשפט גזר כי לא יצטרך לשלם פיצויי עתק לשותפו העסקי לשעבר.
מדען המחשבים האוסטרלי קרייג רייט רמז בפוסט משנת 2016 שהוא סאטושי נקמוטו, השם הבדוי בו השתמש האדם או האנשים שפיתחו ביטקוין. רבים בקהילת הקריפטו סקפטים לטענתו של רייט, בין השאר משום שהוא לא השתמש באף אחד ממטבעות מהביטקוין הראשונים שנכרו על ידי סאטושי.
אתמול (06/12/2021), קרייג רייט ניצח בבית המשפט של מיאמי את שותפו העסקי המנוח, דיוויד קליימן. התביעה עמדה על מחצית מ-1.1 מיליון הביטקוין שנכרו והוחזקו על ידי סאטושי, סכום ששווה כיום כ-54 מיליארד דולר.
התביעה טענה כי קליימן היה שותף ליצירת הביטקוין, לצד רייט, מה שמזכה אותו במחצית מהונו המשוער של סאטושי. חבר מושבעים הפדרלי בווסט פאלם ביץ’ צידד ברייט וסירב להעניק חלק משווי הביטקוין ליורשים של קליימן.
עם זאת, רייט חויב לשלם פיצוי של 100 מיליון דולר בגין הפרת זכויות קניין רוחני הקשורות למיזם משותף בין שני האנשים. הכסף הזה יעבור ישירות לקופת המיזם, ולא ליורשיו של קליימן.
תעלומת סאטושי נאקאמוטו
המסתורין סביב הקמת הביטקוין הוא חלק גדול מהסיבה שהתביעה האזרחית הזו של דרום פלורידה משכה כל כך הרבה תשומת לב.
ב-2008, בדיוק כשהמשבר הפיננסי התחולל בארה”ב, פרסם סאטושי נקמוטו ספר לבן בן תשעה עמודים המפרט חזון לביטקוין – “מערכת מזומנים אלקטרונית עמית לעמית” שתפעל מחוץ להישג ידן של ממשלות.
כמה חודשים לאחר מכן, נקמוטו הוציא תוכנה שאפשרה למשתמשים לכרות את המטבע הקריפטוגרפי.
כרייה של מטבעות קריפטוגרפיים היא תהליך אינטנסיבי מבחינה חישובית שבאמצעותו נוצרים אסימונים חדשים ומאומתות עסקאות של מטבעות דיגיטליים קיימים. בימיו הראשונים של הביטקוין, ניתן היה לכרות את המטבע באמצעות מחשב ביתי. בזמנו, זכייה בבלוק הניבה פרס של 50 ביטקוין. כיום, התהליך דורש ציוד מיוחד ונעשה ברובו על ידי אנשי מקצוע מיומנים.
נקמוטו, שיכול להיות אדם אחד או קבוצה של מתכנתים, היה פעיל עד 2011 ואז הוא עזב את הפרויקט בפתאומיות לאחר ששלח אימייל כדי לומר שהוא “עבר לדברים אחרים”. לפני שנעלם, כרה עד 1.1 מיליון ביטקוין.
אילו רייט היה מפסיד בתיק, הוא היה צריך לשחרר את המטבעות של סאטושי כדי לשלם את התביעה. אבל רייט אמר שהוא יוכיח את בעלותו אם ינצח במשפט. הוא גם הבטיח לתרום חלק ניכר מהונו בביטקוין לצדקה.
אאמין לו כשאכן יוכיח שיש לו גישה לארנקים הראשונים של סאטושי. בינתיים כולו דיבורים. האמת היא שהיות והשותף מת, אין אפילו מי שיתגונן באיזושהי צורה ממשית. ואם בית המשפט לא כפה עליו הוכחה שהארנקים נגישים לו, אז בינתיים הוא לא הוכיח דבר. הוא מזכיר לי את מקאפי.. קשקשן ז”ל.