ברוך הבא לעידן החדש של השקעות בביטקוין! נראה כי החלום הפך למציאות – קרן ETF על ביטקוין אושרה אמש, זה פותח דלת חדשה לעולם הקריפטו להרבה מאוד אנשים וגופים מוסדיים.
ההשקעה בביטקוין כבר לא מוגבלת למשקיעים טכנולוגים או חובבי קריפטו; כעת, כל אחד יכול להיחשף למטבע הדיגיטלי המוביל בעולם בקלות רבה יותר.
זהו צעד משמעותי לקידום ביטקוין למיינסטרים, והוא מעיד על ההכרה הגוברת בחשיבות ובאמינות של המטבע הדיגיטלי. מלבד אנשים פרטיים, כעת חברות מוסדיות יכלו להיחשף לביטקוין ואפילו לשלב אותו במדדי הפנסיה של כולנו.
מעבר מהיר
למה קרן ETF יכולה להזניק את מחיר הביטקוין?
מתי יהיה אפשר לקנות ETF על ביטקוין
כעת, השאלה העיקרית היא: מתי ניתן יהיה להשקיע בקרן זו? לפי מומחים כבר הערב ביום חמישי. מועד ההשקה המדויק עדיין לא פורסם וכפוף לתהליכים פנימיים של חברות הקרנות אבל הצפי להערב – בישראל אולי בשבוע הבא. עקבו אחרי המדריך הזה והישארו מעודכנים – המדריך מתעדכן.
איך קונים ETF על ביטקוין
רכישת ETF על ביטקוין פשוטה ונגיש, הרכישה מתבצעת כפי שקונים מניה בבנק או אצל ברוקר, לדוגמה אינטראקטיב ברוקרס. עליכם לבחור את ה-ETF הרצוי מתוך רשימת האפשרויות ולבצע את הרכישה בדיוק כמו בכל השקעה אחרת. זה מאפשר גישה קלה ומהירה לשוק הקריפטו ללא הצורך בידע טכני מתקדם או הבנה מעמיקה בנושאי אבטחת ארנק דיגיטלי.
מי החברות המנהלות ומה גובה העמלות בקרנות ETF על ביטקוין
גובה העמלות הן עמלות שנתיות שגובות הקרנות.
בנוסף לעמלות אלו יש להוסיף את עמלות המסחר בבנק או אצל חברת המסחר שלכם.
אלו עמלות הקרנות:
1. קרן BlackRock: קרן שגובה בד”כ עמלות התחרותיות, קבעה את נעמלה ב-0.25%. עם זאת, ב-12 חודשים הראשונים או עד שהקרן תגיע ל5 מילארד דולר, העמלה תהיה מופחתת ותעמוד על 0.20%.
מידע זה אושר מתוך טופס S-1 של iShares.
2. קרן ARK: נכנסים למשחק עם עמלה של 0.25%, קרן ARK תאפשר ב-6 החודשים הראשונים או עד שה-ETF יצבור מיליארד דולר – אפס עמלות.
3. קרן Vaneck: מתחרה באחרות, Vaneck קובעת עמלה של 0.25%.
4. קרן Fidelity: עמלה קצת יותר גבוה, Fidelity ייגבו עמלה של 0.39%.
5. קרן Wisdomtree: מבנה העמלות שלהם הוא 0.5%, הם ממוקמים באמצע ספקטרום העמלות.
6. קרן Invesco: מציעים עמלה של 0.59%, Invesco גם מציעים – אפס עמלות ל-6 החודשים הראשונים.
7. קרן Valkyrie: עם עמלה של 0.80%, הם בין גובי העמלות הגבוהים בתחום זה.
8. קרן Hashdex: קרוב לקצה העליון של מדרגת העמלות, Hashdex גובים עמלה של 0.90%.
9. קרן Grayscale: בקצה הגבוה, Grayscale ייגבו עמלה של 1.5%, דבר הנחשב משמעותי לעומת אחרים.
מה זה אומר למשקיעים
עמלות הן גורם קריטי בהשקעות ב-ETF. עמלות נמוכות יכולות להוביל לתשואות נטו גבוהות יותר לאורך זמן, במיוחד בשוק תנודתי כמו שוק הקריפטו.
ההצעות שמציעות חברות כמו BlackRock ו-ARK מעידות על שוק תחרותי המבקש למשוך משקיעים מוקדמים.
– עקבו אחריי בטוויטר – לחצו כאן –
כמה מס משלמים על ETF על ביטקוין
בישראל, המס על רווחי ההשקעה ב-ETF על ביטקוין הוא 25%, כפי שהוא במס רווחי הון. זהו פרמטר חשוב שיש לקחת בחשבון כאשר מתוכננת השקעה. חשוב להיות מודעים להשלכות המס על ההחזר הכולל של ההשקעה ולתכנן בהתאם.
מה היתרונות בקניית ETF על ביטקוין
היתרון המרכזי בקניית ETF על ביטקוין הוא הנגישות והפשטות. קניית ETF על ביטקוין היא פעולה פשוטה שנעשית בלחיצת כפתור, בדיוק כמו קניית מניה רגילה. היא מאפשרת למשקיעים להיחשף לביטקוין בלי הצורך להבין את המכניקה הטכנית המורכבת של רכישה ואחסון ביטקוין. משקיעים אינם נדרשים להחזיק ארנק דיגיטלי או לשמור מפתחות פרטיים, דבר המקטין את הסיכון לאובדן או גניבה של הנכסים הדיגיטליים שלהם.
מה החסרונות בקניית ETF על ביטקוין
למרות היתרונות, ישנם חסרונות ברורים לקניית ETF על ביטקוין. המשמורן של הביטקוין בקרן מאחסן את הביטקוין אצל חברות חיצוניות (רוב המשמורת הוא אצל חברת Coinbae), ולכן הקרנות נתונות לסיכונים הקשורים בניהול צד שלישי. ישנו סיכון לפריצות אבטחה, ובמקרים קיצוניים, אפילו לפשיטת רגל של החברה המנהלת. מקרה פשיטת הרגל של חברת FTX הוא דוגמה קלאסית לסיכונים האלה.
סיכום
בסופו של דבר, השקעה ב-ETF על ביטקוין מציעה דרך נוחה ופשוטה להיחשף לשוק הקריפטו, אך יש לזכור שאם קניתם קרן על הביטקוין לא באמת קניתם ביטקוין – הוא לא אצלכם. ההמלצה הרווחת שלי היא ללמוד על תחום הקריפטו והביטקוין ולאחר מכן לקבל החלטה האם להשקיע בקרן ETF על הביטקוין או לרכוש את המטבע עצמו.